Volkorenbrood: boordevol belangrijke vitaminen en mineralen

Volkorenbrood bevat niet alleen meer vezels dan witbrood, maar ook meer belangrijke vitaminen en mineralen. Dat komt doordat bij het maken van volkorenbrood de hele graankorrel wordt gebruikt, inclusief de kiem en de zemelen. Hierdoor zitten er veel meer voedingsstoffen in.

Maar welke graansoorten zijn er eigenlijk allemaal en wat zijn de unieke kenmerken en voordelen van elk graan?

Tarwe

Tarwe is een veelgebruikt graan voor het maken van brood. Tarwe heeft een lichte kleur en een milde smaak. Volkoren tarwebrood is een goede bron van vezels en bevat veel vitaminen en mineralen, zoals ijzer en B-vitaminen.

Spelt

Spelt is een oude graansoort die steeds populairder wordt. Het heeft een nootachtige smaak en is rijk aan eiwitten en vezels. Spelt bevat ook veel mineralen, zoals ijzer, magnesium en fosfor.

Rogge

Rogge is een graansoort die vooral wordt gebruikt voor het maken van donker roggebrood. Rogge heeft een sterke, karakteristieke smaak en bevat veel vezels. Rogge is ook een goede bron van ijzer en B-vitaminen.

Haver

Haver wordt vaak gebruikt voor het maken van havermout, maar je kunt het ook toevoegen aan brood. Haver heeft een zoete smaak en is rijk aan vezels en eiwitten. Haver bevat ook veel vitaminen en mineralen, zoals vitamine B en ijzer.

Maïs

Ook maïs kan worden toegevoegd aan brood en geeft een gele kleur en een zoete smaak. Maïs is rijk aan vezels en vitamine A, maar bevat minder eiwitten dan tarwe- of roggebrood.

Conclusie

Hoewel elk graan unieke kenmerken en voordelen heeft, is volkorenbrood gemaakt van elk soort graan de beste keuze voor een gezond en voedzaam brood. Of je nu kiest voor tarwe, spelt, rogge of een ander graan, volkorenbrood is altijd een goede keuze voor een gezonde en voedzame maaltijd.

Brood voor heel Nederland

Wij leveren elke ochtend (volkoren) brood aan honderden supermarkten door heel Nederland. Wat iedere dag vers door onze bakkers gebakken wordt, ligt elke ochtend weer (zelfs op zondag) klaar in de winkels. Meewerken aan dit prachtige product? Kijk op werkenindebakkerij.nl voor alle vacatures.

Lees ook: VOLKORENBROOD: DE VOORDELEN VAN VEZELS