Zoeven over de weg – Leo geniet van elektrische trekker

4 april 2023 | media

Bakker Goedhart bakt elke dag op tien locaties in Nederland allerlei bakkerijproducten. En die worden vervolgens met moderne vrachtwagens bij ruim 1.000 supermarkten door heel Nederland bezorgd door een team van enthousiaste chauffeurs. Zoals Leo Ravensbergen, die rijdt op een van de Volvo FM Electrics van Bakker Goedhart.

De distributieritten gaan vooral naar winkelcentra in binnensteden, en juist daar is stil en duurzaam rijden een must. Daarom zijn steeds meer van de trucks van Bakker Goedhart hybride én zijn er tien elektrische Volvo FM Electrics besteld. Twee daarvan zijn al op de weg. Leo Ravensbergen is een van onze trotse chauffeurs. “Genieten”, noemt hij het rijden met de gloednieuwe elektrische vrachtwagen. “Dat zoeven over de weg, ik vind het prachtig. Hij is wendbaar en heel direct met het gaspedaal. Dus je kunt even lekker wegtrekken, dat is echt een voordeel van elektrisch rijden. Geen horten en stoten, je zoeft zo weg.”

Elektrisch rijden vraagt andere mindset

Even wennen was het wel. “Niet het rijden zelf hoor, maar je mindset moet anders worden. Je moet echt even ontdekken wat die auto kan, hoe ver je komt met een volle accu en hoe je rijstijl daarop van invloed is. Hoe ga je met je rechtervoet om?” Leo redt de 300 kilometer op een volle accu wel. “Maar daar moet je wel bewust op rijden, dus uitrollen, regenereren enzovoorts.”

Wennen en uitzoeken

Als je in een nieuwe auto start, heb je natuurlijk ook weleens wat opstartprobleempjes waardoor je als chauffeur soms wat langer in de weer bent. Is dat erg? “Het is wennen en uitzoeken, ik vind dat machtig mooi. Komen er extra dingen bij, moet je naar de garage, dan is dat echt geen probleem. Het wordt juist gewaardeerd en ik mag die uren gewoon schrijven.“ Met zijn collega die ook op de Volvo rijdt, belt hij elke nacht wel even. “Hoe het bij klanten gaat, als er een weg is afgesloten, wat je ontdekt hebt in de instellingen van de auto. En je kunt in een app een score bijhouden hoe zuinig je rijdt. Ik laat altijd wel even weten als ik beter scoor”, lacht Leo.

“Ik werk er anderhalf jaar en ik zit in de nieuwste auto, dat is toch geweldig?”

Vrijheid en vertrouwen

Een hele eer, vindt Leo het om te rijden op deze vrachtwagen. “Ik werk er anderhalf jaar en ik zit in de nieuwste auto, dat is toch geweldig? Je krijgt een stuk vertrouwen, het is niet niks wat ze uit handen geven.” Ook met de vrijheid en de waardering die hij krijgt bij Bakker Goedhart is hij blij. “Als het praktischer is om twee klanten te wisselen, mag je dat gewoon doen.”

Relaxt werk

Rijden voor Bakker Goedhart is leuk, vindt Leo. “In de nacht kun je lekker ontspannen doorrijden, je hebt niet veel last van ander verkeer. En voor een kleine bijdrage kun je elke dag vers brood mee naar huis nemen.” Nog een voordeel: brood is licht, dus laden en lossen is geen zwaar werk. “En de extra toeslagen zijn natuurlijk ook lekker.”

Lijkt het je wat om te werken als chauffeur bij Bakker Goedhart? We hebben vacatures vanaf 8 uur per week, voor enthousiaste chauffeurs met of zonder diploma’s. Kijk voor meer informatie op werkenindebakkerij.nl.