Volkorenbrood: boordevol belangrijke vitaminen en mineralen

Volkorenbrood bevat niet alleen meer vezels dan witbrood, maar ook meer belangrijke vitaminen en mineralen. Dat komt doordat bij het maken van volkorenbrood de hele graankorrel wordt gebruikt, inclusief de kiem en de zemelen. Hierdoor zitten er veel meer voedingsstoffen in.

Lees het hele artikel >

Bakker Goedhart presenteert kleurrijk 'Regenboogbrood'

Bakker Goedhart introduceert vandaag een nieuw en uniek broodproduct: Regenboogbrood. Dit unieke brood is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en heeft een kleurrijke en feestelijke uitstraling. Het Regenboogbrood is verkrijgbaar in de varianten wit en bruin. Het brood is gemaakt met natuurlijke kleurstoffen en heeft een unieke smaak. Het is geschikt voor verschillende soorten beleg, van zoet tot hartig. Het Regenboogbrood is vanaf 1 april verkrijgbaar in diverse supermarkten.

Lees het hele artikel >

Nieuw bij Bakker Goedhart: De Spicy Rib

Bakker Goedhart levert met The Bread Office al jaren de lekkerste broodjes aan verschillende tankstations en automatencatering. Het ruime assortiment krijgt er nu een gloednieuwe aanvulling bij: de Spicy Rib. Een lekkere snack op een heerlijk vers broodje of op een warme knapperige panini. Verassend, vlammend en vooral kiplekker.

Lees het hele artikel >

Brood bakken is topsport: ‘Altijd foutloos en op tijd leveren’

Als je Bakker Goedhart in Veenoord binnenstapt, komt de heerlijke geur van versgebakken brood je tegemoet. “We bakken hier 250.000 tot 300.000 broden per week voor één van de grootste retailers in Nederland.”

Lees het hele artikel >

Volkorenbrood: de voordelen van vezels

Volkorenbrood is niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens gezond. Volkorenbrood is namelijk gemaakt met 100 procent volkorenmeel. Dat is meel waarbij de hele graankorrel vermalen wordt, dus inclusief het gezonde schilletje. Daardoor bevat volkorenbrood meer voedingsstoffen en meer vezels. En dat zorgt dan weer voor een lager risico op ziektes als diabetes type 2, hart- en vaatziekten en darmkanker. Vezels zorgen bovendien voor een goede stoelgang en een verzadigd gevoel.

Lees het hele artikel >

Nieuw bij Bakker Goedhart: Cut the Cake!

Bakker Goedhart bakt al jarenlang de lekkerste taarten voor supermarkten. Met meer dan honderd jaar bakervaring als basis bakken we sinds kort ook hippe taarten met een Amerikaans tintje en een retro-uitstraling, voor een nieuwe generatie horecagasten. Vriesvers, voorgesneden en vooral: heel erg lekker. De naam van dit nieuwe concept: Cut the Cake.

Lees het hele artikel >

Bakker Goedhart bezorgt met hybride Scania trucks

December 2022 | Goedhart bakt voor de toekomst. Daarom is duurzaamheid een belangrijk thema. In ons productieproces, maar ook in de manier waarop wij onze producten naar onze klanten en hun klanten brengen. Daarom investeerden wij in Scania G320 Plug-in Hybride trekkers, de eerste Plug-in trekker van de wereld.

Lees het hele artikel >

(H)eerlijk duurt het langst!

Vandaag gaat de nieuwe Warenwet in. Vanaf nu moet het aan de naam van een brood te zien zijn van welk soort meel en graan het is gemaakt. Wij zijn er blij mee, want (h)eerlijk duurt het langst!

Lees het hele artikel >

Dit is Holland

In onderstaand filmpje is Bakker Goedhart te zien op RTL4, Dit is Holland. Een film opgenomen in onze bakkerij in Kerkrade. Hierin zie je hoe lekker en gezond volkorenbrood wordt gemaakt. Vooral de focus op volkoren brood omdat dit past in een gezonde leefstijl. De Maag Lever Darm Stichting licht hierin ook het belang van een gezonde leefstijl toe en de consumptie van volkoren granen, dat hier goed in past. Veel kijkplezier!

Bekijk de video >

De nieuwe economie - RTL Z

Bakker Goedhart bij RTL-Z programma De nieuwe Economie. Deze innovatieve bakker, die dagelijks 1000 winkels belevert, laat zien dat zij ook in de toekomst nog relevant is met een eeuwenoud proces. Kijk naar de uitzending van november 2021.

Bekijk de video >

De (veelzijdige) bakker van Nederland

September 2021 | Goedhart mag zich met recht bekroond noemen, sinds het familiebedrijf eerder dit jaar het predicaat ‘koninklijk’ ontving. De ‘bakker van Nederland’ heeft dan ook veel om trots op te zijn. Maar Goedhart kijkt vooral vooruit. “Uitdagingen genoeg, maar ook volop kansen in brood, gebak en convenience.”

Download FoodPersonality artikel >

Goedhart: veel meer dan alleen een bakker

In de Foodbedrijf van het Jaar-verkiezing behaalde Goedhart van alle winnaars de hoogste totaalscore. Het bedrijf wordt vooral gewaardeerd om haar inzet en prestaties op het gebied van logistiek & supply chain, productintegriteit & kwaliteit en account- management. En dat laat exact zien waar Goedhart het verschil maakt. “Goedhart is meer dan alleen brood. We zijn een totaalleverancier van brood, patisserie en convenience en dat geeft ons een unieke toegevoegde waarde voor retailers.

Lees het hele artikel >

Familie van bakkers wordt bekroond met Koninklijk predicaat

30-06-2021 | PERSBERICHT | Het mag… “Na 125 jaar hard werken mogen we nu best even stilstaan bij dit bijzondere moment”, aldus Jan Borgesius. Groningse nuchterheid is goed en het brengt de bakkerijen Goedhart en Borgesius ver. Maar diezelfde nuchterheid kan er ook toe leiden dat je doorgaat, hard werkt en steeds weer focust op de volgende uitdaging. Trots zijn op wat je met elkaar hebt bereikt, daar zo nu en dan even bij stilstaan en elkaar een schouderklopje geven, is helemaal niet verkeerd.

Lees het hele artikel >

"We willen niks anders dan brood bakken"

In 1895 vestigt Goedhart Borgesius, grondlegger van het familiebedrijf, zich als lokale bakker te Wildervanck. 125 jaar later bakken de Goedhart- en Borgesius-bakkerijen brood voor heel Nederland. De essentie is hetzelfde gebleven: een puur en eerlijk product met versheid als belangrijkste ingrediënt.

Download food personality artikel >

Als warme broodjes

Telegraaf, 30-11-2019 | Ouderwets fijn met de handen in het deeg. Patrick Maartense (51) is tegenwoordig bakkerijmanager bij Goedhart BV in Halfweg, waar de rustieke en ambachtelijke broden voor bijna alle retailers in Nederland worden gemaakt. Er bestaan vele honderden beroepen, elk met de eigen mores en regels. VRIJ kijkt achter de schermen mee. - door Marjolein Schipper foto Eran Oppenheimer Maar van zijn 17e tot zijn 35e was Patrick ’gewoon’ bakker en hij weet nog precies waarom hij voor dat beroep koos.

Lees het hele artikel >

Zo gezond is ons brood: 'Tarwe ten onrechte beschouwd als dik- en ziekmaker'

AD, 06-10-2019 | Voor het eerst in tien jaar eten we weer iets meer brood. In het eerste deel van 2019 aten we 3,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De rekken liggen vol met broodsoorten, maar hoe gezond zijn ze? Lector voedingstechnologie Frank Van Boxstael scheidt het kaf van het koren en diëtiste Sanne Mouha zet de gezondste broden op een rij. Nederlanders zijn gek op brood en het imago wordt ook weer wat beter nadat koolhydraatvrije diëten -die als erg gezond werden gezien- lang populair waren.

Lees het hele artikel >

Nederlanders eten meer brood

Bakkerswereld, 12-09-2019 | Nederlanders eten weer meer brood, zo blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 is een stijging van 3,5 procent in het volume van brood te zien, gemeten ten opzichte van dezelfde periode in 2018. En dat is voor het eerst in tien jaar. Het stijgende volume van brood is mede te danken aan de vele aandacht voor brood in de media.

Lees het hele artikel >

Goedhart - captain of the category

30-07-2019 | Onlangs is bekend geworden dat Goedhart door hun leveranciers is benoemd als Captain of the Category 2019 in de categorie brood en gebak. Voor het 20e jaar op rij wordt in opdracht van het vakblad FoodPersonality het Captain of the Category onderzoek uitgevoerd. JAARLIJKS ONDERZOEK NAAR DE LEIDENDE LEVERANCIERS IN HET NEDERLANDSE SUPERMARKTKANAAL De centrale vraag in dit onderzoek is: “Welke leverancier heeft zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden op het gebied van category management en trade marketing en heeft daarmee de beste ondersteuning voor zijn assortimentsgroep gegeven op de winkelvloer?

Lees het hele artikel >

40 medewerkers van failliete verwenbakker nieuwe arbeidsplaats

Panningen en Hedel, 17-12-2018 | Goedhart Patisserie en Goedhart Brood & Specialiteiten biedt 40 medewerkers van failliete Verwenbakker een arbeidsplaats aan. Als marktleider wil Goedhart mensen graag behouden voor onze branche. Een faillissement is altijd slecht voor de sector en we lopen daarmee een risico dat goede mensen onze bedrijfstak gaan verlaten. In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt kunnen en mogen we dit niet laten gebeuren. Goedhart heeft er daarom voor gekozen om 40 medewerkers een arbeidsplaats aan te bieden in nabijgelegen bakkerijen.

Lees het hele artikel >

Maagaandeel niet-brood is onze grootste concurrent

Januari 2018 | Frits en Jan Borgesius. De broers die aan het roer staan van Bakkerij Goedhart Borgesius doen denken aan het advocatenduo Wim en Hans Anker: ze varen hun eigen koers en laten de waan van de dag voor wat die is. Winstbejag is niet hun doel, winst is een middel om het familiegoed hoog te houden en ervoor te zorgen dat ook hun kleinkinderen morgen bakker kunnen zijn. ‘Als we als branche het imago van brood weer op streek krijgen, is er een goede toekomst voor iedereen.’

Download artikel >

Borgesius-Bakkersland verder als Borgesius en Goedhart

14-05-2018 | Bakkersbedrijf Borgesius-Bakkersland splitst per 14 mei 2018 de combinatie op in meerdere zelfstandige bedrijven die verder gaan onder de namen Goedhart en Borgesius. De familie Borgesius, die in november 2016 Bakkersland overnam van Parcom Capital B.V., neemt deze stap vanuit de wens flexibel te blijven in een branche waar dagverse producten centraal staan. Door het bedrijf te splitsen kan de familie haar klanten sneller, beter en efficiënter bedienen.

Lees het hele artikel >

Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?

05-03-2018 | De een heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog maar ‘oergranen’. Hoe moeten we deze voedselhypes vanuit de wetenschap bekijken en wat staat ons nog te wachten? Prof. dr. Fred Brouns van Maastricht University praat je bij.

BEKIJK HIER DE UITZENDING >

Nieuwe lijn Stadskanaal

27-10-2015 | Begin dit jaar is de nieuwe lijn in Stadskanaal in productie gegaan. De lijn verwerkt eigen desems en voordegen tot heerlijk brood met karakteristieke smaak en aroma. Door de lange rust- en rijstijden is de lijn tevens geschikt om onconventionele producten te maken met een ambachtelijke grove structuur en een vrijgeschoten model. De lijn is uitgerust met een stenen ovenvloer voor volledig gebakken vloerbroden en voor het maken van deegstukken die na het rijzen direct ingevroren worden.

Keuringsdienst van waarde - Zuurdesem

26-09-2013 | Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Brood zoals het vroeger was. Ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken, maar hoe? De Keuringsdienst zoekt het uit.