Nederlanders eten meer brood

Bakkerswereld, 12-09-2019 | Nederlanders eten weer meer brood, zo blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 is een stijging van 3,5 procent in het volume van brood te zien, gemeten ten opzichte van dezelfde periode in 2018. En dat is voor het eerst in tien jaar.

lees het hele bericht >

Goedhart - Captain of the Category

30-07-2019 | Onlangs is bekend geworden dat Goedhart door hun leveranciers is benoemd als Captain of the Category 2019 in de categorie brood en gebak. Voor het 20e jaar op rij wordt in opdracht van het vakblad FoodPersonality het Captain of the Category onderzoek uitgevoerd.

lees meer >

40 medewerkers van failliete Verwenbakker nieuwe arbeidsplaats

Panningen en Hedel, 17-12-2018 | Goedhart Patisserie en Goedhart Brood & Specialiteiten biedt 40 medewerkers van failliete Verwenbakker een arbeidsplaats aan.

lees het hele persbericht >

Borgesius-Bakkersland verder als Borgesius en Goedhart

14-05-2018 | Bakkersbedrijf Borgesius-Bakkersland splitst per 14 mei 2018 de combinatie op in meerdere zelfstandige bedrijven die verder gaan onder de namen Goedhart en Borgesius.

lees het hele persbericht >

Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?

05-03-2018 | De een heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog maar 'oergranen'. Hoe moeten we deze voedselhypes vanuit de wetenschap bekijken en wat staat ons nog te wachten? Prof. dr. Fred Brouns van Maastricht University praat je bij.

Bekijk hier de uitzending >

Maagaandeel niet-brood is onze grootste concurrent

Januari 2018 | Frits en Jan Borgesius. De broers die aan het roer staan van Bakkerij Goedhart Borgesius doen denken aan het advocatenduo Wim en Hans Anker: ze varen hun eigen koers en laten de waan van de dag voor wat die is. Winstbejag is niet hun doel, winst is een middel om het familiegoed hoog te houden en ervoor te zorgen dat ook hun kleinkinderen morgen bakker kunnen zijn. ‘Als we als branche het imago van brood weer op streek krijgen, is er een goede toekomst voor iedereen.’

Download artikel >

Nieuwe lijn Stadskanaal

27-10-2015 | Begin dit jaar is de nieuwe lijn in Stadskanaal in productie gegaan. De lijn verwerkt eigen desems en voordegen tot heerlijk brood met karakteristieke smaak en aroma. Door de lange rust- en rijstijden is de lijn tevens geschikt om onconventionele producten te maken met een ambachtelijke grove structuur en een vrijgeschoten model. De lijn is uitgerust met een stenen ovenvloer voor volledig gebakken vloerbroden en voor het maken van deegstukken die na het rijzen direct ingevroren worden.

Bekijk de film >

Keuringsdienst van Waarde - Zuurdesem

26-09-2013 | Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Brood zoals het vroeger was. Ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken, maar hoe? De Keuringsdienst zoekt het uit.

Bekijk hier de uitzending >