Chocolade met Fair Trade en Rainforest Alliance certificaat smaakt naar meer

Bij Bakker Goedhart streven we ernaar om de beste kwaliteit patisserie te bieden, met oog voor mens en milieu. Daarom gebruikt Goedhart Patisserie Fair Trade cacao en hebben onze bakkerijen in Panningen en Sevenum het Rainforest Alliance certificaat. Maar wat betekent dat precies? Wij gebruiken elk jaar miljoenen kilo’s cacao en chocolade in onze patisserie. Als ingrediënt van onze Schwarzwalder vlaai, in de Cheeky Chocolate taart van Cut the Cake en als decoratie op heel veel ander gebak.

Lees het hele artikel >

Gezonder werken: deegkuipen elektrisch verplaatsen

Bij Bakker Goedhart proberen we steeds beter te worden in wat we doen. En daar hoort het verbeteren van de arbeidsomstandigheden natuurlijk bij. Want we willen onze bakkers zo lang mogelijk met plezier hun werk laten doen in onze bakkerij. Een van de nieuwste zaken die we inzetten om het werk te verlichten is de Simply-Mover. Een elektrische trekker die moeiteloos volle deegkuipen verplaatst. Volle deegkuipen verplaatsen Als je zoals wij ambachtelijk bakt in het groot, is alles groot.

Lees de blog >

Goedhart behaalt IFS Food 8-certificaat

Op 12 maart jl. is door LRQA op het Servicekantoor van Goedhart een centrale IFS audit tegen de nieuwe IFS 8 Food standaard uitgevoerd. Het Servicekantoor als zodanig ontvangt zelf geen certificaat, maar tijdens deze centrale audit zijn de kwaliteitsaspecten beoordeeld die centraal voor alle bakkerijen geregeld zijn. De uitkomst was positief en dat levert een goede uitgangspositie op voor onze bakkerijen. De audits op de bakkerijen gaan vervolgens verder waar die op het Servicekantoor gestopt is, en dan met name de praktische uitvoering.

Lees het hele artikel >

Oekraïners aan het werk bij Bakker Goedhart – Yana en Victor

Zo’n 150 Oekraïners vonden een warm welkom en werk op de verschillende locaties van Bakker Goedhart in Nederland. Zoals Yana (56) en Victor (58), die werken bij Goedhart Convenience in Leeuwarden. Dit is hun verhaal.

Lees het hele artikel >

Captain of the category

Bakker Goedhart is uitgeroepen tot Captain of the Category 2023 in de productcategorie brood en gebak. Supermarktondernemers en filiaalleiders van supermarkten gaven ons gemiddeld een 7,5 voor onder andere promoties, innovatie, succesvolle nieuwe artikelen, attractiviteit, ondersteuning en consumenteninformatie. Een score waar we trots op zijn! Bedankt voor jullie waardering. Ook dit jaar zullen we ons weer voor de volle 100% inzetten.

Download FoodPersonality artikel >

Beleveren is topsport!

Wij leveren elke ochtend brood aan meer dan 1.000 supermarkten door heel Nederland. Wat in de nacht door onze bakkers gebakken wordt, ligt elke ochtend (zelfs op zondag) klaar in de winkels.

Hoe we dat doen? Lees verder >

Gezonde innovatie award - Natuurlijk fit

Onze Natuurlijk Fit broden zijn genomineerd voor de Gezonde Innovatie Awards! Ben je ook fan van onze broden? Vergeet dan vooral niet om je stem uit te brengen.

Lees het hele artikel >

Van Groen naar Bloem

Bijen zijn onmisbaar voor het bestuiven van voedselgewassen en wilde planten. Maar door bestrijdingsmiddelen, onvoldoende nestgelegenheid en – vooral – onvoldoende voedsel hebben wilde bijen het zwaar. Het aanleggen van bloemstroken zorgt dat er genoeg voedsel is voor de wilde/solitaire bij om in leven te blijven.

Lees het hele artikel >

Brood redden met Too Good to Go

Bakker Goedhart verkoopt eigenlijk niet rechtstreeks aan consumenten. Maar soms moet je een uitzondering maken, bijvoorbeeld als je er voedselverspilling mee tegen kunt gaan. Daarom is Bakker Goedhart sinds november 2020 aanbieder bij Too Good To Go. Brood dat niet naar supermarkten wordt uitgeleverd, verkopen we voor een klein prijsje aan consumenten. En daar is iedereen blij mee. Niemand vindt het leuk om te zien dat goed eten in de prullenbak belandt.

Lees het hele artikel >

Toasten op jubilaris Jeroen Bakker

Op donderdag 13 juli toastte het team van Bakker Goedhart op Jeroen Bakker. Hij was namelijk officieel 25 jaar (en officieus zelfs bijna 35 jaar) in dienst. Zo’n jubileum laat je natuurlijk niet zomaar voorbijgaan, en daarom werd onze Logistiek Manager én Wagenparkbeheerder uitgebreid verrast op deze feestelijke dag. In juli 1998 kwam Jeroen officieel in dienst als chauffeur. Maar zijn eerste stappen in onze bakkerij zette hij al jaren eerder.

Lees het hele artikel >

Oud brood gebruiken: de lekkerste broodtaarten

Je kunt brood eten bij het ontbijt, voor de lunch en als avondeten. En natuurlijk bij de borrel of onderweg. Eigenlijk kan brood overal en altijd. Maar wist je dat je het ook als basis voor taart kunt gebruiken? Met deze twee recepten maak je wat lekkers van je oude brood.

Lees het hele artikel >

Kanjers met een beperking: succesverhaal uit onze bakkerij

Elke dag maken de ruim 200 enthousiaste medewerkers van Goedhart Patisserie Sevenum vele duizenden vlaaien, taarten en gebakjes voor supermarkten door heel Nederland. Allemaal super vers – en dus is de logistiek heel belangrijk.

Lees het hele artikel >

Van uitzendkracht tot bakker: succesverhaal uit onze bakkerij

De Syrische Hassan moest zijn land ontvluchten en kwam in Nederland terecht. Hij wilde niets liever dan snel aan het werk - meedraaien in de maatschappij. In onze bakkerij kreeg hij die kans. En die pakte hij met beide handen aan. Dit is zijn succesverhaal.

Lees het hele artikel >

Zoeven over de weg – Leo geniet van elektrische trekker

Bakker Goedhart bakt elke dag op tien locaties in Nederland allerlei bakkerijproducten. En die worden vervolgens met moderne vrachtwagens bij ruim 1.000 supermarkten door heel Nederland bezorgd door een team van enthousiaste chauffeurs. Zoals Leo Ravensbergen, die rijdt op een van de Volvo FM Electrics van Bakker Goedhart.

Lees het hele artikel >

Nieuw bij Bakker Goedhart: De Spicy Rib

Bakker Goedhart levert met The Bread Office al jaren de lekkerste broodjes aan verschillende tankstations en automatencatering. Het ruime assortiment krijgt er nu een gloednieuwe aanvulling bij: de Spicy Rib. Een lekkere snack op een heerlijk vers broodje of op een warme knapperige panini. Verassend, vlammend en vooral kiplekker.

Lees het hele artikel >

Brood bakken is topsport: ‘Altijd foutloos en op tijd leveren’

Als je Bakker Goedhart in Veenoord binnenstapt, komt de heerlijke geur van versgebakken brood je tegemoet. “We bakken hier 250.000 tot 300.000 broden per week voor één van de grootste retailers in Nederland.”

Lees het hele artikel >

Nieuw bij Bakker Goedhart: Cut the Cake!

Bakker Goedhart bakt al jarenlang de lekkerste taarten voor supermarkten. Met meer dan honderd jaar bakervaring als basis bakken we sinds kort ook hippe taarten met een Amerikaans tintje en een retro-uitstraling, voor een nieuwe generatie horecagasten. Vriesvers, voorgesneden en vooral: heel erg lekker. De naam van dit nieuwe concept: Cut the Cake.

Lees het hele artikel >

Bakker Goedhart bezorgt met hybride Scania trucks

Goedhart bakt voor de toekomst. Daarom is duurzaamheid een belangrijk thema. In ons productieproces, maar ook in de manier waarop wij onze producten naar onze klanten en hun klanten brengen. Daarom investeerden wij in Scania G320 Plug-in Hybride trekkers, de eerste Plug-in trekker van de wereld.

Lees het hele artikel >

(H)eerlijk duurt het langst!

Vandaag gaat de nieuwe Warenwet in. Vanaf nu moet het aan de naam van een brood te zien zijn van welk soort meel en graan het is gemaakt. Wij zijn er blij mee, want (h)eerlijk duurt het langst!

Lees het hele artikel >

Dit is Holland

In onderstaand filmpje is Bakker Goedhart te zien op RTL4, Dit is Holland. Een film opgenomen in onze bakkerij in Kerkrade. Hierin zie je hoe lekker en gezond volkorenbrood wordt gemaakt. Vooral de focus op volkoren brood omdat dit past in een gezonde leefstijl. De Maag Lever Darm Stichting licht hierin ook het belang van een gezonde leefstijl toe en de consumptie van volkoren granen, dat hier goed in past. Veel kijkplezier!

Bekijk de video >

De nieuwe economie - RTL Z

Bakker Goedhart bij RTL-Z programma De nieuwe Economie. Deze innovatieve bakker, die dagelijks 1000 winkels belevert, laat zien dat zij ook in de toekomst nog relevant is met een eeuwenoud proces. Kijk naar de uitzending van november 2021.

Bekijk de video >

De (veelzijdige) bakker van Nederland

Goedhart mag zich met recht bekroond noemen, sinds het familiebedrijf eerder dit jaar het predicaat ‘koninklijk’ ontving. De ‘bakker van Nederland’ heeft dan ook veel om trots op te zijn. Maar Goedhart kijkt vooral vooruit. “Uitdagingen genoeg, maar ook volop kansen in brood, gebak en convenience.”

Download FoodPersonality artikel >

Goedhart: veel meer dan alleen een bakker

In de Foodbedrijf van het Jaar-verkiezing behaalde Goedhart van alle winnaars de hoogste totaalscore. Het bedrijf wordt vooral gewaardeerd om haar inzet en prestaties op het gebied van logistiek & supply chain, productintegriteit & kwaliteit en account- management. En dat laat exact zien waar Goedhart het verschil maakt. “Goedhart is meer dan alleen brood. We zijn een totaalleverancier van brood, patisserie en convenience en dat geeft ons een unieke toegevoegde waarde voor retailers.

Lees het hele artikel >

Familie van bakkers wordt bekroond met Koninklijk predicaat

PERSBERICHT | Het mag… “Na 125 jaar hard werken mogen we nu best even stilstaan bij dit bijzondere moment”, aldus Jan Borgesius. Groningse nuchterheid is goed en het brengt de bakkerijen Goedhart en Borgesius ver. Maar diezelfde nuchterheid kan er ook toe leiden dat je doorgaat, hard werkt en steeds weer focust op de volgende uitdaging. Trots zijn op wat je met elkaar hebt bereikt, daar zo nu en dan even bij stilstaan en elkaar een schouderklopje geven, is helemaal niet verkeerd.

Lees het hele artikel >

"We willen niks anders dan brood bakken"

In 1895 vestigt Goedhart Borgesius, grondlegger van het familiebedrijf, zich als lokale bakker te Wildervanck. 125 jaar later bakken de Goedhart- en Borgesius-bakkerijen brood voor heel Nederland. De essentie is hetzelfde gebleven: een puur en eerlijk product met versheid als belangrijkste ingrediënt.

Download food personality artikel >

Als warme broodjes

Ouderwets fijn met de handen in het deeg. Patrick Maartense (51) is tegenwoordig bakkerijmanager bij Goedhart BV in Halfweg, waar de rustieke en ambachtelijke broden voor bijna alle retailers in Nederland worden gemaakt. Er bestaan vele honderden beroepen, elk met de eigen mores en regels. VRIJ kijkt achter de schermen mee. - door Marjolein Schipper foto Eran Oppenheimer Maar van zijn 17e tot zijn 35e was Patrick ’gewoon’ bakker en hij weet nog precies waarom hij voor dat beroep koos.

Lees het hele artikel >

Nederlanders eten meer brood

Bakkerswereld | Nederlanders eten weer meer brood, zo blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 is een stijging van 3,5 procent in het volume van brood te zien, gemeten ten opzichte van dezelfde periode in 2018. En dat is voor het eerst in tien jaar. Het stijgende volume van brood is mede te danken aan de vele aandacht voor brood in de media.

Lees het hele artikel >

Goedhart - captain of the category

Onlangs is bekend geworden dat Goedhart door hun leveranciers is benoemd als Captain of the Category 2019 in de categorie brood en gebak. Voor het 20e jaar op rij wordt in opdracht van het vakblad FoodPersonality het Captain of the Category onderzoek uitgevoerd. JAARLIJKS ONDERZOEK NAAR DE LEIDENDE LEVERANCIERS IN HET NEDERLANDSE SUPERMARKTKANAAL De centrale vraag in dit onderzoek is: “Welke leverancier heeft zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden op het gebied van category management en trade marketing en heeft daarmee de beste ondersteuning voor zijn assortimentsgroep gegeven op de winkelvloer?

Lees het hele artikel >

40 medewerkers van failliete verwenbakker nieuwe arbeidsplaats

Panningen en Hedel | Goedhart Patisserie en Goedhart Brood & Specialiteiten biedt 40 medewerkers van failliete Verwenbakker een arbeidsplaats aan. Als marktleider wil Goedhart mensen graag behouden voor onze branche. Een faillissement is altijd slecht voor de sector en we lopen daarmee een risico dat goede mensen onze bedrijfstak gaan verlaten. In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt kunnen en mogen we dit niet laten gebeuren. Goedhart heeft er daarom voor gekozen om 40 medewerkers een arbeidsplaats aan te bieden in nabijgelegen bakkerijen.

Lees het hele artikel >

Maagaandeel niet-brood is onze grootste concurrent

Frits en Jan Borgesius. De broers die aan het roer staan van Bakkerij Goedhart Borgesius doen denken aan het advocatenduo Wim en Hans Anker: ze varen hun eigen koers en laten de waan van de dag voor wat die is. Winstbejag is niet hun doel, winst is een middel om het familiegoed hoog te houden en ervoor te zorgen dat ook hun kleinkinderen morgen bakker kunnen zijn. ‘Als we als branche het imago van brood weer op streek krijgen, is er een goede toekomst voor iedereen.’

Download artikel >

Borgesius-Bakkersland verder als Borgesius en Goedhart

Bakkersbedrijf Borgesius-Bakkersland splitst per 14 mei 2018 de combinatie op in meerdere zelfstandige bedrijven die verder gaan onder de namen Goedhart en Borgesius. De familie Borgesius, die in november 2016 Bakkersland overnam van Parcom Capital B.V., neemt deze stap vanuit de wens flexibel te blijven in een branche waar dagverse producten centraal staan. Door het bedrijf te splitsen kan de familie haar klanten sneller, beter en efficiënter bedienen. De zelfstandige bedrijven dragen de voor- of achternaam van Goedhart Borgesius, die zich in 1895 vestigde als bakker in Oude Pekela.

Lees het hele artikel >

Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?

De een heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog maar ‘oergranen’. Hoe moeten we deze voedselhypes vanuit de wetenschap bekijken en wat staat ons nog te wachten? Prof. dr. Fred Brouns van Maastricht University praat je bij.

BEKIJK HIER DE UITZENDING >

Nieuwe lijn Stadskanaal

Begin dit jaar is de nieuwe lijn in Stadskanaal in productie gegaan. De lijn verwerkt eigen desems en voordegen tot heerlijk brood met karakteristieke smaak en aroma. Door de lange rust- en rijstijden is de lijn tevens geschikt om onconventionele producten te maken met een ambachtelijke grove structuur en een vrijgeschoten model. De lijn is uitgerust met een stenen ovenvloer voor volledig gebakken vloerbroden en voor het maken van deegstukken die na het rijzen direct ingevroren worden.

Keuringsdienst van waarde - Zuurdesem

Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Brood zoals het vroeger was. Ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken, maar hoe? De Keuringsdienst zoekt het uit.