Van uitzendkracht tot bakker: succesverhaal uit onze bakkerij

13 april 2023 | media

De Syrische Hassan moest zijn land ontvluchten en kwam in Nederland terecht. Hij wilde niets liever dan snel aan het werk - meedraaien in de maatschappij. In onze bakkerij kreeg hij die kans. En die pakte hij met beide handen aan. Dit is zijn succesverhaal.

Hassan begon met een bakkersopleiding van drie maanden via Het Ambacht en kon daarna direct aan de slag in onze bakkerij. Na een stage en uitzendwerk is hij nu in vaste dienst voor vier dagen in de week. Tot zijn grote plezier én dat van zijn collega’s en teamleider: “Zoals Hassan wil ik er nog wel een paar! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar bakkers.”

Durf en vertrouwen

Wat is het geheim van het succes van Hassan? Doorzettingsvermogen, durf en vertrouwen, denkt de kersverse bakker: “Niet afwachten en niet bang zijn. Voor mij is bijvoorbeeld de taal heel erg moeilijk. Ik snapte in het begin niet alles direct, maar het komt goed, altijd. Als je open staat om nieuwe dingen te leren, wordt het al een stuk makkelijker.” Dat vertrouwen had hij en kreeg hij in onze bakkerij. Want voor enthousiaste bakkers is in onze bakkerijen altijd plaats, ook al moeten ze de taal nog leren.

Gezellig team

Hoewel Hassan dol is op patisserie, heeft hij het in de moderne broodbakkerij prima naar zijn zin. “Dit is meer procesmatig werken, maar daar heb ik geen problemen mee. Bovendien vind ik het hier gezellig en heb ik hele aardige collega’s en een leuke teamleider. Echt waar!”

Carrièremogelijkheden voor iedereen

Ambities heeft de vrolijke bakker ook: “Ik zeg tegen mijn teamleider altijd dat ik zijn baan wil. Ik maak er altijd grapjes over, maar ik wil dat in de toekomst wel. Ik wil niet stil blijven staan, ik wil doorgaan.” Dat kan ook binnen onze bakkerijen. Juist omdat we een grote bakker zijn, is er veel mogelijk op het gebied van bijscholing en doorgroeien in functies. Daarnaast heb je duidelijke afspraken, weet je wat de werktijden zijn en val je onder de Bakkers-cao.

Lijkt het je ook wat? Solliciteer als bakker in een van onze bakkerijen. Misschien bevalt het je wel! Op werkenindebakkerij.nl vind je alle vacatures. Ook bij jou in de buurt.