Brood redden met Too Good to Go

12 juli 2023

Bakker Goedhart verkoopt eigenlijk niet rechtstreeks aan consumenten. Maar soms moet je een uitzondering maken, bijvoorbeeld als je er voedselverspilling mee tegen kunt gaan. Daarom is Bakker Goedhart sinds november 2020 aanbieder bij Too Good To Go. Brood dat niet naar supermarkten wordt uitgeleverd, verkopen we voor een klein prijsje aan consumenten. En daar is iedereen blij mee.

Niemand vindt het leuk om te zien dat goed eten in de prullenbak belandt. Toch wordt meer dan 1/3e van het geproduceerde eten weggegooid. We verspillen per jaar 2,5 miljard ton eten, terwijl 828 miljoen mensen elke dag honger lijden. En dat zorgt voor 10% van de broeikasgasuitstoot wereldwijd (dat is meer dan de hele luchtvaartindustrie). Bovendien kost voedselverspilling elk jaar meer dan 1 miljard euro. Too Good To Go heeft hier een oplossing voor bedacht: via een app winkels met overgebleven producten aan consumenten verbinden. De pakketten met producten worden altijd voor 1/3e van de verkoopwaarde aangeboden, omdat het om eten gaat dat niet lang meer vers is. Op die manier zijn in Nederland meer dan 20 miljoen maaltijden gered van de verspilling.

Omdat we bij Bakker Goedhart volle deegkuipen maken om constante kwaliteit te kunnen garanderen, en onze klanten nog tot een dag van tevoren hun bestelling kunnen wijzigen of afzeggen, hebben we soms iets te veel brood of broodjes. Die ‘redden’ we sinds november 2020 met Too Good To Go.

We maken lekkere Broodpakketten met een mix in van verschillende soorten dagvers brood en luxe zachte broodjes (met een waarde van €14,95) die we aanbieden voor €4,99. In Hedel, Kerkrade en Emmeloord zijn op die manier in totaal 7.318 pakketten verkocht en dus nog veel meer broden gered van de container. Daarmee is 18,3 ton CO2 bespaard, evenveel als 226 vluchten tussen Amsterdam en Londen of 3.238.197 keer je telefoon volledig opladen.

Dieneke Smit, die Too Good To Go introduceerde bij Bakker Goedhart Hedel: “Onze bakkers leggen hun ziel en zaligheid in het brood dat ze bakken. Dat heerlijke verse brood wegdoen, terwijl je er ook mensen blij mee kunt maken, is eeuwig zonde. Ik kende Too Good To Go al en toen ik er hier over vertelde, waren anderen ook enthousiast. Zo is het balletje – of beter bolletje - gaan rollen.”