Gezonder werken: deegkuipen elektrisch verplaatsen

24 april 2024 | blog

Bij Bakker Goedhart proberen we steeds beter te worden in wat we doen. En daar hoort het verbeteren van de arbeidsomstandigheden natuurlijk bij. Want we willen onze bakkers zo lang mogelijk met plezier hun werk laten doen in onze bakkerij. Een van de nieuwste zaken die we inzetten om het werk te verlichten is de Simply-Mover. Een elektrische trekker die moeiteloos volle deegkuipen verplaatst.

Volle deegkuipen verplaatsen

Als je zoals wij ambachtelijk bakt in het groot, is alles groot. Een volle deegkuip weegt bij ons al gauw 400 kilo. Dankzij een nieuwe uitvinding kost het verplaatsen van deze deegkuipen nu geen enkele kracht meer. De Simply-Mover, ook bekend als containertrekker, maakt werken met rollende transportmiddelen namelijk moeiteloos.

Proef met trekker in Kerkrade

De Simply-Mover HW 04 elektrische trekker kan tot 800 kilo trekken en duwen. Hij is stil, soepel, veilig en makkelijk in gebruik. Dat leek onze bakkerijmanager in Kerkrade wel wat. Hij vroeg het bedrijf om de trekker aan te passen voor deegkuipen. Een aangepaste Simply-Mover kwam een maand op proef in de bakkerij. Een zeer succesvolle proef, want de machine is nooit meer weggegaan uit Kerkrade.

Lichter werken in de bakkerij

Ook in onze andere bakkerijen zijn we nu aan de slag met deze trekker. Inmiddels rijden er Simply-Movers bij Bakker Goedhart in Wateringen, Hedel en Nieuw-Amsterdam. In Kerkrade zijn het er zelfs twee. En binnenkort is ook Goedhart Emmeloord aan de beurt. Zo zorgen we onze bakkers gezond en fit hun pensioen halen.