

Bakken voor de volgende generatie
Als echte bakkersfamilie geeft Goedhart de passie voor brood en patisserie door van vader op zoon, van moeder op dochter. Alles draait om smaak, kwaliteit én de manier van bakken: met zorg, aandacht en respect voor de omgeving. Bij Goedhart nemen we duurzaamheid serieus. Het is een speerpunt in alles wat we doen. We werken volgens het Science Based Target Initiative (SBTI) en hebben een eigen CO2-roadmap om onze impact te minimaliseren. We verkleinen voedselverspilling met slimme bestelsystemen, hergebruiken reststromen voor veevoer en reduceren plastic in onze verpakkingen. Zo zetten we elke dag stappen richting een CO2-neutrale operatie.
Verspilling voorkomen
Bij Bakker Goedhart doen we er alles aan om verspilling te voorkomen. Dat begint met slim produceren. Dankzij ons geavanceerde bestelsysteem (GBS) weten winkeliers precies welke hoeveelheden zij nodig hebben. Wat toch terugkomt, voeren we terug de keten in als veevoer. Dat leverde in het afgelopen jaar een extra besparing op van 237 ton CO2.
Teveel geproduceerd brood uit onze bakkerijen vindt een weg naar huishoudens via de broodpakketten op Too Good To Go. Zo hebben we al 18,3 ton CO2-uitstoot bespaard. Drie keer in de week wordt bij veel van onze bakkerijen bovendien brood opgehaald door de Voedselbank.
Tijdens de jaarlijkse Verspillingsvrije Week zetten we onze inspanningen extra kracht bij en inspireren we anderen om hetzelfde te doen.
